donderdag, mei 09, 2013

A certain lack of coherence


Doe weg, ruim op. Kijk niet om. Zet de muziek wat harder en loop door. Je kunt niet meer aarzelen nu, de snelweg achter je is gesmolten. Het asfalt nog nasmeulend onder jouw ogen en een laatste uitgedroogde kameleon steekt over. Verander van kleur. Beken kleur, maar vergeet jouw kleur niet. Steek jouw tong uit naar al dat je hebben wilt en wees niet bang voor een nieuwe tak.

Fijne tekst, hierboven. Zo eentje waarin je ergens wel kan begrijpen waar het over gaat, maar niet geheel kan plaatsen wat precies en waarom eigenlijk. Het wat en waarom is onbekend. Dit mag je zelf invullen. Wij Europeanen houden graag nog een beetje mysterie in het geheel. Waar Amerikanen het voor je uitkauwen, houden wij Europeanen het een en ander open. Op deze manier zullen jouw hersenen moeten kraken om het op te kunnen lossen of je zult erachter komen dat je het nooit kan begrijpen laat staan oplossen en je zult met een vol hoofd in bed stappen.

Met een vol hoofd in bed stappen leidt tot volle dromen en met een vol en vervreemdend hoofd wakker worden. Dit leidt tot een volle en verwarde dag en een hoofd vol vragen als de zon ondergaat. Dit leidt tot een actie van alles dat vol is weg doen, opruimen en sorteren. Dit leidt tot doorlopen en niet meer aarzelen en het nieuwe asfalt betreden dat nog nasmeult van de machinerie. Dit leidt tot een verandering van omstandigheden van de leefomgeving. Dit leidt tot een verandering van pigment.

Verandering van pigment kan een grote verandering met zich meebrengen in de communicatie. Waar jij eerst groen zag, zie jij nu paars. Waar jij eerst wit leek, ben jij nu geel. Een merkwaardige kameleon blijk jij te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten