donderdag, januari 16, 2014

Dooddoeners en eierdooiers

Een kwast, een potlood, een plakbandje hier en daar. Een glimlach, spontaniteit. Een kleur, een samenwerking, lijm te veel misschien. Her en der een verwilderde poging.

Samen rollen, denken, lachen. Eerst van binnen, dan naar buiten. Eerst voor ons, dan voor jullie. Een idee uitwerken tot een betere uitvoering dan ooit te voren en nog even kniezen en overdenken en een kop koffie tussendoor, ach wat, een biertje, en misschien wel vijf of zes. Alles op alles zetten om verder te kniezen en te dromen en verwilderen en soezen en schaterlachen.

Knippen, plakken. Knippen en dan plakken. Aan elkaar plakken met een grap en daarna weer in tweeën knippen.  Het liefst in nog meer stukjes voor nog meer mensen die er bij willen zijn en mee willen doen met knippen en plakken of in omgekeerde volgorde. Iedereen mag meedoen. Eerst worden wij van binnen slimmer, gekker, intelligenter. Scherpzinniger ook. Dan brengen we het pas naar buiten om met jullie te delen dat we daadwerkelijk slimmer zijn geworden. Gekker, intelligenter en voornamelijk scherpzinniger dan voorheen. Dat we groot groeien met kleine stapjes.

De kwast, het potlood, een plakbandje hier en daar en een spontane glimlach. Een kleur, meerdere kleuren, een samenwerking. Een kop koffie dat tot mooie praat heeft geleid en een lang proces dat tot een mooi product heeft geleid. Een doek dat leeg was, verbouwd in ons atelier in een donkere hoek ergens in een mooie wereld. Niet alleen beschilderd maar ook gespannen en de moeite waard om naar te kijken en te beseffen onder welke omstandigheden dit alles plaatsvond godverdomme en wat het gebracht heeft potverdriedubbeltjes, ik vraag je; waarom niet? Waarom niet delen wat eraan vooraf ging? Lachen, lanterfanten, leren lopen en logischerwijs in de problemen komen en dan


laten zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten