maandag, maart 03, 2014

Min jou

Mooie liefde dan. Die die er niet kan zijn. Prachtig, waarachtig en romantisch en heel realistisch vooral. Waarachtig waar namelijk en waarschijnlijk ook waarachtig wisselvallig, zoals in het echt.

Waarachtig echt en waarschijnlijk heel realistisch. De liefde dan. Want wat is er nu echter dan werkelijke liefde? Weinig weten hoe het echt is. Veel weten wel heel veel andere dingen maar dat, dat ene, dat ene gekke ding, de liefde genaamd, dat weten ze dan weer niet. Of ze weten wel wat en hoe en hoe het voelt en hoe het is maar staan gewoon met hun neus de andere kant op, terwijl de ware liefde misschien wel ronddartelt en het leven viert voor hun ogen. Rug-zaal staan komt in deze tijd toch wel aardig dicht bij een doodzonde.

Doodzonde toch, als je werkelijk nooit zult weten wat waarachtig is. Dan blijft het dromen en speculeren en wensen en wonen in een huis zonder enige echte waarheid, behalve dan die van jezelf. Die waarheid die jij in je eentje gecreëerd hebt en die dan, zo, als je er dan echt even over nadenkt, als je er echt even bij stilstaat, dan eigenlijk best wel behoorlijk eng blijkt te zijn, die waarheid. Want die waarheid is op geen enkele andere waarheid gebaseerd behalve dan op die van jouw eigen waarachtigheid en jouw liefde daarvoor.

Heel reëel allemaal dit en tegelijkertijd behoorlijk angstaanjagend en enerverend en waarachtig eenzaam tegelijk en voor je het weet zit je verstrikt in een wereld die groot lijkt maar klein is en om hem weer groter te maken gooi je de boel maar weer open en laat je je waarachtigheid zien aan jan en alleman en joost mag het weten en wil je eigenlijk niets liever dan je omdraaien en wegrennen maar rug-zaal staan komt in deze tijd toch wel aardig dicht bij een doodzonde.

Gelukkig beschikken we over een gezonde dosis humor om het allemaal wat draaglijker te maken en waarheidsgetrouw en dan heb je warempel, in ene, weer een verhaal geschreven over de liefde. www-www-ww-www-wwiiw-ww-www-wwijj-wij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten