maandag, augustus 27, 2012

Om op te eten


Dankbaarheid is het nieuwe druk maken. Je kunt wel heen en weer rennen van hier naar daar en van hot naar her, maar dan mis je alles. Even stilstaan. Even kijken. Eens even rustig in je neus peuteren en kijken naar wat voorbijkomt. Je ogen eens laten rusten op zijn ademhaling. Eventjes die paardenbloem bij je neus houden.

Dan weer Hop! Hop! Opstaan, douchen, aankleden, ontbijtje (of een half ontbijtje want voor ontbijten is geen echte, lopende tijd), vitaminepil in die mik, per ongeluk twee verschillende sokken aan, laptopje bij de hand en het drukke leven in. Tijdens de lunch nog even een wandelingetje om het gebouw, om het zitten achter de computer te compenseren, weer een beetje verder vergaderen, notuleren, schematiseren, brainstormen, plannen, figuurpoepen en aan het eind van de middag een zakje soep uit een groene beker met twee oren, van die leuke man die scheld op zijn personeel, maar na het drinken van zo’n zakkie, hen stevig omhelsd. Hij geeft ten minste het goede voorbeeld. Tel tot tien

Thuis aangekomen Hop! Hop! Wasje erin, even naar de sportschool, eventueel de kinderen te eten geven, voorlezen en in bed stoppen, eindelijk tijd voor jezelf dus nog even snel een knutselwerk maken voor die ene verjaardag en alle rekeningen ordenen en nog even voor je gaat slapen die online toets invoeren en jezelf een verbetertraject aanmeten want jezelf verbeteren is iets wat van je wordt verwacht op het werk. Morgen moet je een stukje beter zijn. Het kan altijd beter. Het kan altijd sneller. Het kan altijd handiger, efficiënter, doelmatiger, gestructureerder, uitdagender, creatiever, mooier, liever, schattiger, kleiner, zachter, lieflijker.

Het kan altijd liever. Liever kan altijd met meer tijd. Eet eens een beschuitje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten