zondag, maart 17, 2013

Net als augurk met gesmolten chocola of champignons met cola


Je kunt je wel voorstellen dat de giraffe een voorkeur heeft voor bepaalde bladgroenten, als je je bedenkt hoe heerlijk pittig rucola van smaak is. Het een sluit het ander niet uit, een giraffe kan bijvoorbeeld het ene blad heel lekker vinden smaken, maar het andere blad toch net iets lekkerder vinden.

Het meisje had nog nooit zo driftig in haar koffie geroerd als die ene ochtend. Ze merkte dat er iets niet goed was. Met haar tong verkende zij de binnenwand van haar mond. Langzaam langs de binnenkant van haar rechterwang naar haar linkerwang en toen zij met het puntje van haar tong langs haar tandvlees gleed, kietelde dit een beetje. Ze nam een slokje van haar koffie en brandde haar gehemelte. Shit, die koffie is goed heet, dacht ze nog.

Naarmate de koffiebeker steeds leger werd, ontwikkelde de smaak van koffiebonen zich tot een permanente smaak in haar mond en vestigde zich daar om voorlopig niet meer weg te gaan. Het meisje kon niet ontkennen dat ze genoot van deze sensatie en even was daar een momentje van rust, een momentje van bezinning voor de aankomende dag. Toch had zij een vreemd voorgevoel.

Met de laatste slok van haar zwarte koffie gebeurde het dan. Met de sterke stroom vocht die in haar mond terecht kwam en door de ruimte van haar dichte mond heen sijpelde, verscheen daar, geheel onverwacht, van achter haar achterste kies in de achterste hoek van haar mond, een blaadje rucola. Een blaadje rucola dat zij de avond ervoor had verorberd tijdens het avondeten.

Vóór zij besefte dat het rucola was, maakte haar kiezen de automatische reflex om op het ondefinieerbare stukje te kauwen. De pittige smaak van rucola mengde zich met de geconcentreerde smaak van de heerlijke koffiebonen van Douwe Egberts.

BAH

Geen opmerkingen:

Een reactie posten