zaterdag, oktober 29, 2011

Bladerdak

Van oorsprong is een mens gemaakt om op jacht te gaan. Achter de bizons aan rennen, deze zonder enige moeite of gevoelens van harteloosheid te slachten en te villen, om vervolgens een vuurtje te maken vanuit het niets en de buit op de barbecue te gooien. Vroegâh liep de mens nakend rond zonder enige preutsheid en maakte zich vooral geen zorgen over haargroei op ongepaste plekken, of het vetpercentage in hun lichaam in verhouding tot de spiermassa. As je blind geboren was had je vette pech want dan overleefde je het waarschijnlijk niet en ook over etiquette werd geen woord gesproken want dat was allemaal nog niet uitgevonden.

Tegenwoordig is er de beschaving. Er zijn regels en rijtjeshuizen en de hond mag niet overal meer op straat poepen want dat is supersmerig. Er is bier dat zorgt voor bierbuiken en gezond voedsel is duurder dan voedsel dat volgestopt zit met E-tjes en waar de vitamine E-tjes ver te zoeken zijn.

In het bos mag je geen paddenstoel meer plukken en ook een bloemetje uit de weide is negen van de tien keer verboden, want bloemen koop je immers op de markt bij de koopman met een bierbuik en een hond die poept pal voor zijn kraam. Anders zakt de markt in en dan zijn de rapen gaar en ontstaat er crisis. Het geld is op en het geld is weg, maar gelukkig heeft iedereen zijn telefoon nog en kunnen we elkaar bereiken als het te veel wordt en we niet meer willen leven of misschien toch nog een poging doen onder de invloed van de groene thee en yoga en stiekem een berg ibuprofen. Ach, laten we dan ook nog maar kinderen nemen.

Ruilen is niet meer de gewoonte maar ik wil het je toch nog één keer vragen; als ik dit voor jou doe, wil jij dat dan voor mij doen? Ik heb stiekem herfstbladeren van de grond geraapt toen de wijkagent niet keek en een boeket gemaakt voor jou.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten