woensdag, januari 23, 2013

Waaghals


Soms heb je van die dagen die voorbij vliiiiiiegen. Je hoeft maar even weg te kijken of het is alweer een uur later. Je zit op het toilet en de lunchpauze is alweer voorbij. Voor je het weet is je sportsessie alweer klaar en zonder te kijken lig je ineens weer in je bed.

Ik besef mij heel goed dat dit bijzondere dagen zijn want, ik ken ze ook anders. Van die dagen die maar niet voorbij lijken te gaan. Die achter je aan blijven hobbelen als een willekeurige kat op straat die graag eten wilt en net zo lang met je mee blijft lopen tot je buiten zijn territorium stapt. Van die dagen waarbij je oogleden het minimale bewerkstelligen en je eigenlijk ’s ochtends al, als je op de trein staat te wachten, verlangd naar je warme deken en dat lekkere kussen om je hoofd op te laten rusten. Zodat je nek niet meer hoeft te werken om die zware kop omhoog te houden en je schouders zich niet meer hoeven in te spannen om je nek verticaal te laten staan.

Het zou behoorlijk vreemd zijn als je nek horizontaal zou staan. Dat je daaraan zou kunnen aflezen of iemand een korte nacht heeft gehad of bijvoorbeeld overwerkt is. Hoe moeier je bent, hoe meer horizontaal zou je nek staan. Dat moet een raar gezicht zijn in een drukke stad. Allemaal mensen met hun nek horizontaal op hun schouders. En dat sommige mensen hun nek dan links dragen, en andere rechts. En dat als je nek geheel parallel loopt aan je schouders, je 30% korting krijg bij de Bijenkorf en als je nek gewoon in een hoek van 90 graden op je schouders staat, iedereen ziet dat je heel gezond bent. Of ze denken juist dat je geen actief en ondernemend persoon bent en misschien zelfs wel lui. Dan kan de stand van je nek juist weer tegen je werken.

Dat de stand van je nek op je schouders een rol speelt bij een sollicitatieprocedure. Dat de stand van je nek bepaald in hoeverre je aantrekkelijk bent voor het andere geslacht. Dat de stand van je nek je wel, of niet, toegankelijk maakt voor nieuwe ontmoetingen. Dat de stand van je nek bepaald wat voor soort boodschappen je doet. Je ziet immers een groot deel van de aangeboden producten niet. Dat door de stand van je nek seks wel, of niet, intiemer kan zijn. Je zult maar een geliefde hebben die zijn, of haar, nek links draagt, en jij rechts! Dat door de stand van je nek, je in een uitverkochte concertzaal met je hoofd rust op de schouder van de persoon rechts van je. En deze persoon misschien ook weer leunt op de persoon rechts van hem.

En dat als ik dan aan kom lopen en de meest uiterste een duwtje geef, iedereen omvalt. Dan speel ik de mus in dit bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten